CULTUR and ART BRIDGE – From Sandikli to Europe

În perioada 04-10 aprilie 2016, Fundația Orizont din Craiova a participat alături de Mostar Friedensprojekte.V. Germania la proiectul “CULTUR AND ART BRİDGE – FROM SANDIKLI TO EUROPE’’ derulat în cadrul programului Erasmus+, al cărui beneficiar direct a fost Sandıklı Volunteer Housewives Association din Turcia.

Obiectivele proiectului “CULTUR AND ART BRİDGE – FROM SANDIKLI TO EUROPE’’, au fost următoarele:

  • Organizarea de întruniri cu  tineri de diferite rase, religii și culturi pentru un scop comun, de a socializa în diferite aspecte culturale, sporind viziunile și orizontul tinerilor;
  • Înlăturarea prejudecăților împotriva diferitelor culturi;
  • Îmbunătățirea înțelegerii reciproce între diferite culturi;
  • Crearea de oportunități pentru tineri cu privire la îmbunătățirea abilităților de comunicare în limba engleză.

Proiectul s-a desfășurat în Sandıklı, regiunea Afyonkarahisar, Turcia și a cuprins următoarele activități:

  1. Prezentări cu privire la istoria orașului Sandıklı;
  2. Vizite la siturile culturale, unde s-au oferit informații despre arta și cultura orașului;
  3. Seminarii pe schimburi culturale;
  4. Dansuri populare și display-uri de teatru, și de divertisment pentru tinerii, în scopul de a spori oportunitățile de comunicare interculturală.

În cadrul proiectului au participat 24 de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 30 și trei lideri de grup din Romania, Germania și Turcia după cum urmează: 7 tineri din Dolj,România împreună cu un lider de grup; 7 tineri din Germania împreună cu un lider de grup;10 tineri din Sandikli, împreună cu un lider de grup.

sandikli

 

Tinerii participanți au avut oportunitatea de a cunoaște arta și cultura turcă, tradițiile și obiceiurile orașului Sandikli și a regiunii Afyonkarahisar. Aceștia au vizitat obiectivele istorice și culturale ale regiunii precum: parcul natural Akdağ, canionul AkdağTokalı, castelul Sandıkli, peștera Kurtini și o parte din moscheile aflate în regiune. Participanți au aflat că la vizitarea unei moschei, bărbați trebuie să intre cu capul descoperit, femeile trebuie să-și acopere trupul până peste genunchi, iar toată lumea trebuie să intre fără încălțăminte. În urma participării la acest proiect, tinerii vor putea împărtăși acest schimb de experiență cu alți tineri din diferite țări.