The Social Start-up

de către JuBuK, Germania

Cursul de educație non-formală “The Social Start-up” pentru tineri studenți, angajați sau antreprenori s-a ținut în perioada 13.01.2017 – 20.01.2017 în Wuppertal, Germania. A fost organizată de JuBuK având ca scop cultivarea indivizilor ce au abilitatea de a folosi resurse financiare în scopul de a schimba lumea în care trăim într-una mai bună.

Scopul cursului The Social Start-up a fost să explice conceptul de întreprindere socială și să îl aprofundeze atât la modul teoretic cât și prin exemple concrete și exerciții practice încercând să inspire și să încurajeze tinerii la adoptarea acestui concept nou(în special în țările balcanice).

Exercițiile practice ale cursului au fost bazate pe tehnici de învățământ non-formal având ca scop ghidarea participanților dincolo de limitele normale de asimilare a informațiilor legate de întreprinderi sociale.

Prin angrenarea celor prezenți în unele jocuri, concursuri si sesiuni de brain-storming, formatorii au reușit să definească și să cimenteze conceptele de bază ale întreprinderilor sociale și a practicilor necesare de pornire la drum. De la a-ți imagina ceea ce ai vrea să faci, pana la a-ți organiza toate detaliile, a crea un plan de afaceri și a susține un pitch în preajma unor finanțatori în scopul dobândirii fondurilor necesare demarării business-ului, toți pașii necesari au fost parcurși cu succes de participanții la curs.

Pe lângă scopul principal al cursului, orarul stabilit de formatorii de la JuBuK  a reușit să îmbunătățească și relațiile interumane dintre participanți, să aducă la suprafață problemele majore întâlnite în diferite state și să pună participanții în situații dificile de problem-solving ce aveau ca scop adaptarea personalității și a comportamentului la problemele apărute în viața de zi cu zi (de colaborare, de religie, de limbă sau caractere diferite).

Participanți

În cadrul cursului au participat 34 de tineri și membri activi ai Tineretului European venind din Germania, Cipru, Bulgaria, Malta, Norvegia, Romania, FYROM Macedonia, Polonia, Letonia, Marea Britanie si Portugalia. Limba vorbită a fost Engleza.

Cursul a fost un succes devreme ce toti cei prezenți au rămas cu informații prețioase, prietenii stranse, colaborari post-curs si desigur, cu amintiri de neuitat.